Nighttrail/run utrecht

Op zaterdagavond 1 februari organiseren BodyRun en IJ-Run samen een Night fun-run en een Night-trail.  In het donker hardlopen met een (gratis) hoofdlamp op over onverlichte paden en daarbij ook nog een deels glooiend parcours afgewisseld met felle klimmetjes. Hoe spannend kan het zijn? Daarnaast wordt een 5 kilometer lange “Fun-run” georganiseerd die vrijwel geheel vlak en verhard is maar wel in het pikkedonker. De deelnemers zorgen zelf voor de verlichting!

En dan natuurlijk nog een spetterende afterparty die verzorgd wordt door Skipiste Nieuwegein.

 

Marsel Wiegand Bruss eigenaar van hardloopschool BodyRun uit IJsselstein liep al eens een Night-trail en dacht “waarom zoiets niet onder de rook van Utrecht organiseren, in plaats van de meer voor de hand liggende bos- en heuvelrijke gebieden zoals Limburg of de Ardennen “? Toen hij Martijn van Veenendaal van stichting IJ-Run benaderde en hem zijn ideeën voorlegde hoefde Martijn niet lang na te denken. Doordat Martijn met zijn stichting al verschillende loop-events organiseert kon hij zich al snel een voorstelling maken bij wat Marsel in zijn hoofd had. Bovendien zijn Martijn en Marsel zelf fanatiek hardlopers en daarbij is het lopen over paden, in bossen en door de bergen ofwel “trailrunning”  hen ook niet vreemd.  Onder de rook van Utrecht moet je toch iets creatiever te werk gaan om een leuke route te vinden, maar het is gelukt om verschillende leuke routes uit te zetten.

Op 1 februari kunnen vele hardlopers van start gaan tijdens de 2e Nighttrail/run Utrecht. De lopers verlichten zelf de route doormiddel van een hoofdlamp. Met fluoriserende pijlen en linten wordt de looprichting aangegeven.

Routes

Er zijn 3 verschillende routes waarvan de 10 miles (16 km) en 5 miles (8 km) gaan over paden en heuvels met af en toe een fel klimmetje rondom de skipiste en ver daarbuiten. De 5 km Fun-run gaat om de Nedereindse plas en is nagenoeg vlak en verhard.  

De tijd wordt door middel van een chip geklokt en er is ook een prijsuitreiking, maar de beleving staat voorop. De Fun-run heeft zelfs een prijs voor de mooist verlichte persoon. Na afloop zorgt Skipiste Nieuwegein voor spetterende after-party met DJ en gezellige winter BBQ en winterse drankjes.

Een groot deel van de inschrijfgelden gaat naar stichting hartekind, een prachtig doel om voor te lopen!

Inschrijven

Inschrijven kan vanaf nu via de website www.nighttrail.nl .  Vanwege de beperkte ruimte is er wel een limiet aan het aantal deelnemers per afstand. 

Afstanden

Trail 15 km

Aanvang: 19.30 uur kosten:15 euro   

Trail 7,5 km

Aanvang: 20.00 uur kosten: 10 euro

 

FunRun 5 km (vlak)

Aanvang: 20.30 uur  kosten : 9,50


Locatie Skipiste Nieuwegein

Nedereindseweg 501a

3546 PM Utrecht

(Nieuwegein)

Organisatie Nighttrail/run Email: info@nighttrail.nl 

Telephone: 06-24629440


Zaterdagavond 1 februari 2020